About

Jag började göra scenografier som tjugoåring, kom in på Dramatiska institutet som trettioåring och har jobbat som frilansande scenograf sedan jag tog examen 2003 i teaterscenografi och kostym. Innan jag kom in på DI flyttade jag upp till Stockholm och började jobba på Unga Klara, där fick jag förmånen att lära känna Sören Brunes som gav mig en inblick i en annan scenografs tankar om rum, rymd och volym. Jag fortsatte att göra scenografier åt frigrupper i Stockholm samtidigt som jag jobbade heltid som scentekniker/scenmästare och tog mig så småningom in på DI. Under sista året på min utbildning började jag samarbeta med Stina Oscarson på Orionteatern, det blev många stora nycirkusföreställningar med alla de utmaningar som den formen ger.

Jag har skapat scenografier mestadels för frigruppsscenen i Stockholm men också varit på Riksteatern, Teateri i Jönköping och Byteatern i Kalmar. Jag är van att jobba i frigrupp och på institution med föreställningar stora som små, turné, repertoar eller fast. Jag är van att arbetsleda i stora och små sammanhang och är en driven konstruktör som alltid lämnar in tydliga underlag. När det kommer till att använda projektioner så försöker jag få de jag ibland använder att vara invävda i spel, rum och rymd och inte bara som en fond att spela mot. Jag skapar ofta bildmaterialet själv och är väl förtrogen med Adobe Photoshop och Final Cut Pro. När det gäller ljud så har jag komponerat sedan jag var femton och är van vid att producera ljudlandskap till teaterföreställningar och andra sammanhang. Ljuset är oftast en avgörande del i mina rum och på senare år har jag mer och mer ljussatt mina egna scenografier. Jag jobbar gärna med en ljusdesigner men som de ekonomiska förutsättningarna är idag så ljussätter jag ofta själv för att få mera medel till produktionen.

Jag ser mig själv som en del av ett konstnärligt kollektiv när det kommer till att göra en produktion men tar ansvar för att det jag bidrar med kommer att ge en rumslig förhöjning av verket.